TÉMÁK, Kategóriák

Javaslatok a himlő gyógynövényes kezeléséhez

569
HOZZÁSZÓLÁS:

A himlő leginkább gyerekeknél jelentkezik. 3-4 héttel a himlő vírus fertőzését követően, árpaszemcsényi piros körülhatárolt vízhólyagok lepik el a testet. A hólyagok jóindulatúak, csupán annyi a gond velük, hogbaranyhimlo-04y viszketnek. Van, hogy láz is kíséri a betegséget, bár ez ritka, ilyenkor az ágyban való fekvés igen fontos.

A himlő tüneteinek enyhítésére, a kamillateás lemosás segíthet.

A rubeola, más néven a rózsahimlő, a himlőnek egy másik fajtája, mely ugyancsak gyerekkorban jelentkezik. Felnőttkorban a rózsahimlő, különösen a terhesség alatt veszélyesebb, mert súlyosan károsíthatja a magzatot.

A betegség süketséget, szemproblémákat, agyi bénulást vagy szívbetegségeket okozhat. Fontos, hogy a lányok még felnőttkoruk előtt átessenek a betegségen, mivel később már védettséggel rendelkeznek a vírussal szemben.

Milyen tünetekkel jár?

A tüneteinek jellegzetességei, a világospiros kiütések, először a homlokon és az arcon való megjelenése, majd a test további részein, végül a végtagokon.

A rubeola gyakran jár enyhe kötőhártya gyulladással és torokfájással, esetleg hőemelkedéssel. Tarkótájon nyirokcsomó-duzzanatok jelenhetnek meg, súlyosabb esetekben magas láz is felléphet. 4-5 nap után a tünetek elmúlnak.

A himlőnek a legveszélyesebb változata, a fekete himlő, mely régebben igen sok áldozatot szedett. Például Kölcsey Ferenc is fekete himlő miatt vakult meg jobb szemére. Istennek hála, a fekete himlő ma már nem szed áldozatokat.

Gyógynövényekkel a himlő ellen

Apróbojtorján, párlófű

Leginkább Észak-Magyarországon előforduló gyógynövény. A himlő utáni hólyagmaradványokat és felhólyagzásokat a népi gyógyászat apróbojtorján-fürdővel gyógyította. 10 liter vízben kb. félmaréknyi megszárított virágos-leveles apróbojtorjánt főztek fel, s elkeverték a fürdővízben. Gyógyítja még a keléseket és a gyulladásokat is. A párolófű hatóanyagai: glikozidszerű keserűanyag, illóolaj, 10-12% kovasav, cserzőanyag és különféle savak.

Közönséges galaj

A közönséges galaj, cserjésekben, tölgyesekben, bokrok alján, erdők szélén és fasorok alatt előforduló gyógynövény. Olyan bőrkiütésekre, pattanásosságra és himlő elleni hólyagokra alkalmazzuk, melyek nagy bőrfelületeken terjedtek el. A népi gyógyászat a férfiak esetében a közönséges galajt, nők esetében a sárga virágút – tejoltógalaj – használták. 10 liter vízben kb. félmaroknyi száraz anyagot (virágos-leveles, föld feletti részét) forraltak fel, s elvegyítették a fürdővízben. Naponta legalább egyszer, lefekvés előtt megfürdött benne a beteg. Ezt a levet másnap felmelegítve ismét felhasználták. A közönséges galaj hatóanyagai: galiozin, illóolaj, glikozid, cseranyag, növényi savak.

Himlő esetén tilos:

Nem ismerünk olyan tápanyagot, mely a himlő vírusok szaporodását elősegítené, esetleg a beteg erős fényre lehet érzékeny, így kerülje a fényt.

569
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]